Airstream

U hebt ze misschien weleens gezien: lange, aluminium caravans, blinkend in het zonlicht en met die typische Aerodynamische look. De Airstream is een Amerikaans icoon met een lange geschiedenis. In deze blog vertellen we u meer over de historie van deze bijzondere caravan.

De Airstream

In de jaren 20 van de vorige eeuw besloot een ondernemer genaamd Willy Byam op zoek te gaan naar een manier om een luxe, maar lichtgewicht caravan te maken. Op die manier hoopte hij de Amerikaanse droom van vrijheid beschikbaar te maken voor de werkende Amerikaan. Uiteindelijk kwam Byam op het idee om een caravan te maken van onbeschilderd aluminium. De auto’s in die tijd, Ford T, hadden geen sterke motoren; en zelfs de sterkste motoren kwamen niet boven de 50 pk uit Een grote luxe caravan achter je auto hangen betekende dus, dat deze licht in gewicht moest zijn.

Hawley Bolus was de man die het vliegtuig ‘Spirit of St. Louis’ ontwierp. Dit is het vliegtuig waarmee Charles Lindbergh in 1927 voor het eerst alleen de Atlantische Oceaan overstak. Omdat Byam een moderne caravan wilde maken, die symbool stond voor de Amerikaanse technologische ontwikkeling, was het een slimme zet om Bolus te vragen zijn caravan voor hem te ontwerpen. Door de keuze om het aluminium volledig onbeschilderd te laten en door de ronde aerodynamische vormen bracht de caravan het gevoel van vooruitgang en technologische perfectie met zich mee.

Vandaag de dag worden Airstreams nog steeds gemaakt voor de Europese markt en zijn ze nog steeds een van de weinige caravans die werkelijk nooit beschuldigd zal worden van horizonvervuiling. Om die reden hebben we er bij TourArt voor gekozen om onze cateringservice vanuit één van deze iconische Airstreams te verzorgen. We hebben Airstreams laten importeren vanuit de VS en één daarvan omgebouwd om te fungeren als uitvalsbasis voor onze catering- en champagne/cocktailservice. Deze Airstream uit 1968 is een symbool van luxe en gemak, en daarom is hij bij uitstek geschikt voor waar wij als bedrijf in geloven: hoogwaardige producten en diensten. Met een tikje glamour.

Wilt u onze omgebouwde Airstreams bezichtigen? Neem contact op met TourArt. Wij werken door heel europa, vooral in België en Duitsland.

About the author